Jesteś tutaj: Strona Główna > Indeks Forum > Pardus > Polski Support Pardusa

Pardus - Polski Support Pardusa

11.07.2008
pagenoare
Witam użytkowników wszystkich użytkowników Biblioteki Riklaunima!

Niedługo ze znajomym uruchamiamy Polski Support dystrybucji Pardus Linux. Jest to jedno z ciekawszych dystrybucji, jednak mało popularne w naszym kraju. Chcemy to zmienić i rozsławić Pardusa w Polsce.

Jednak potrzebujemy chętnych osób, które pomogłyby z przepisywaniu paczek do .pisi, najbardziej chodzi nam o GNOME. Wszystkich pakietów we dwóch nie jesteśmy w stanie sportować, więc potrzebujemy Waszej pomocy. Budowanie paczek do .pisi to czysta przyjemność!

Jeżeli jesteś zainteresowany, to zapraszamy na tymczasowe formu Pardusa, pod adresem http://parduslinux.pl

Pozdrawiam!

11.07.2008
riklaunim
GNOME??? NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :grin::twisted:

widziałem już kilka polskich supportów "projektów", o których coś piszę na różnych Bibliotekach i coś im jakoś za fanie nie idzie. Zanim zajmiecie się za paczki tłumaczenia czekają :) Warto też popatrzeć jakie paczki mają na serwerze w dodatkowych repozytoriach.
Dla mnie wadą Pardusa jest aktualizacja softu co 1 rok ;)

11.07.2008
pagenoare
Jeden lubi KDE drugi GNOME, ja np. nie umiem beż GTK żyć (myślę, że sa też inni tacy).

Postąpimy wg. Twoich rad, potłumaczymy, ale paczkami też trzeba się będzie zająć. :).