- sierra_papa
2008.07.11 22:41 -
-
Frugalware ma jeszcze troszkę ciekawych aberracji,oprócz wymienionych w artykule, takich jak osobliwe traktowanie firefoxa i 12 x agetty na "dzień dobry" (to chyba jakiś rekord jest).
Na korzyść działa za to ogólna chyżość systemu i gałąź stabilna, która jest... stabilna. ;)
-
Frugalware ma jeszcze troszkę ciekawych aberracji,oprócz wymienionych w artykule, takich jak osobliwe traktowanie firefoxa i 12 x agetty na "dzień dobry" (to chyba jakiś rekord jest).
- riklaunim
- a co robią z firefoxem ? :)
- sierra_papa
-
FF 2.0 po zupdateowaniu z current nie miał ochoty przebić się na pulpit, acz był widoczny jako proces i nie zwrócił błędu. Problem rozwiązało ściągnięcie FF z foundation.
No i ten osobliwy pomysł dodawania firefoxowych addonów do repo, jakby normalnie nie dało się ich instalować.
-
FF 2.0 po zupdateowaniu z current nie miał ochoty przebić się na pulpit, acz był widoczny jako proces i nie zwrócił błędu. Problem rozwiązało ściągnięcie FF z foundation.
- mariuchi
-
Zdziwiłem się tym brakiem NumLocka w Acer Aspire 5002WLMi, sprawdziłem w google i jest na klawiszu F11.
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=563
A co do twórców Frugalware, to podejrzewam że traktują bardzo serio opcję w biosie dotyczącą żądanego stanu NumLock po starcie komputera. Zawsze ustawiam na ON co działa i mi nie przeszkadza, pewnie dlatego że nie mam laptopa i korzystam z "pełnej" klawiatury.
-
Zdziwiłem się tym brakiem NumLocka w Acer Aspire 5002WLMi, sprawdziłem w google i jest na klawiszu F11.